Ξέχασα το password
Εξέλιξη Παραγγελίας Περισσότερες Πληροφορίες
Εξέλιξη παραγγελίας
Συμπληρώστε τον κωδικό της παραγγελίας σας
Αναζήτηση
Πληροφορίες
Σύνδεση χρήστη
Εγγραφή χρήστη
Email
Κωδικός
Επιβεβαίωση
Όνομα
Επώνυμο
Εγγραφή
Υπενθύμιση κωδικού χρήστη
Αν θέλετε να αποσταλεί το password στο e-mail σας, καταχωρήστε το e-mail σας
Αποστολή
Λευκά κρασιά
Ερυθρά κρασιά
Ροζέ κρασιά
Orange wines
Γλυκά κρασιά
Σαμπάνιες-Prosecco-D Asti
Ποτήρια-Ανοιχτήρια-Αξεσουάρ
Coravin
Ουίσκι
Κονιάκ - Brandy
Ρούμι
Vodka
Gin
Τεκίλα - Mezcal
Τσίπουρο
Μπύρες
Liquers (Λικέρ)
Cream Liquers
Σιρόπια
Λοιπά Οινοπνευματώδη
Μινιατούρες
Δώρα - Καλάθια
Λευκά κρασιά ανά ποικιλία
Ερυθρά κρασιά ανά ποικιλία
Vegan/Bio
Σετ Ποτών / Κρασιών
Magnum φιάλες
Τελευταία φιάλη 50%
0 αξιολογήσεις
Εξαντλημένο
ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΤΟ ΔΕΚΑΡΑΚΙ  ΜΟΣΧΑΤΟ ΧΩΡΙΣ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ 50ML
ΤΟ ΔΕΚΑΡΑΚΙ
ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΧΩΡΙΣ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ
  • ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΤΟ ΔΕΚΑΡΑΚΙ  ΜΟΣΧΑΤΟ ΧΩΡΙΣ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ 50ML
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΗΝ WISHLIST
 Εξαντλημένο 
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΤΟ ΔΕΚΑΡΑΚΙ ΜΟΣΧΑΤΟ ΧΩΡΙΣ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ 50ML
(142009142)
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Το Δεκαράκι Μοσχάτο είναι το πρώτο μονοποικιλιακό τσίπουρο που αποτελεί προϊόν απόσταξης μόνο από Μοσχάτο Τυρνάβου, λαμβάνοντας έτσι στο μέγιστο τα ποιοτικά και αρωματικά χαρακτηριστικά της εκλεκτής αυτής ποικιλίας.

Η ποικιλία Μοσχάτου αποτελεί το “μυστικό” της φήμης του τσίπουρου Τυρνάβου. Κι αυτό γιατί ταίριαξε μοναδικά με το κλίμα και το έδαφος της περιοχής, αναπτύσσοντας τον ξεχωριστό αρωματικό χαρακτήρα του. Άλλωστε ο Τύρναβος αποτελεί παγκόσμιο σημείο αναφοράς για την ξακουστή αυτή ποικιλία, αφού η καλλιέργειά της εκτείνεται σε 15.000 στρέμματα! Μάλιστα, το χωριό Δαμάσι Τυρνάβου, τόπος στον οποίο καλλιεργείται το Μοσχάτο για το “Δεκαράκι Μοσχάτο”, φημίζεται για τον αμπελώνα Μοσχάτου, που είναι από τους μεγαλύτερους αμπελώνες της περιοχής. Πρόκειται για ερυθρή ποικιλία και ο τρύγος της γίνεται στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Το τσίπουρο “Δεκαράκι Μοσχάτο”, παράγεται μόνο από Μοσχάτο σταφύλι. Το μοναδικό άρωμα και η απαράμιλλη γεύση του, που γίνεται αισθητή από την πρώτη γουλιά, αποτελούν ακλόνητη απόδειξη των καταβολών του, της υψηλής ποιότητάς του αλλά και της τέχνης του αποσταγματοποιού

Το “Δεκαράκι” γεννήθηκε στον Τύρναβο και κλείνει στο μπουκάλι του όλη την αυθεντικότητα και την παράδοση του τόπου. Άλλωστε, από μόνη της η καταγωγή του αποτελεί και εγγύηση της ποιότητάς του! Κι αν η Θεσσαλία φημίζεται για την παραγωγή τσίπουρου, ο Τύρναβος αποτελεί την ιδιαίτερη πατρίδα του εκλεκτού τσίπουρου, χάρη στην ποικιλία Μοσχάτο που ευδοκιμεί στην περιοχή αλλά και την μακραίωνη παράδοση, η οποία διατηρείται αναλλοίωτη στους αιώνες και περνά από γενιά σε γενιά!

H ονομασία “Τσίπουρο Τυρνάβου”, δεν αποτελεί τυχαία Γεωγραφική Ένδειξη αναγνωρισμένη και προστατευόμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : Όψη: Καθαρό, κρυστάλλινο, άχρωμο με πυκνά δάκρυα που κατεβαίνουν με μέτρια ταχύτητα.
Άρωμα: Καθαρό, έντονο, χωρίς παλαίωση, αρώματα που θυμίζουν σύκο, σταφίδα, καρύδι, τριαντάφυλλο και γαρύφαλλο.
Γεύση:Ξηρό, ζεστό, με πλούσιο σώμα. Η γεύση του θυμίζει σύκο, σταφίδα, καρύδι, αχλάδι, περγαμόντο, τριαντάφυλλο και γαρύφαλλο. Απόσταγμα ισορροπημένο, πολύπλοκο, με μακρά επίγευση. 
% αλκοόλ : 40% 
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : 10°C 
Μέγεθος φιάλης : 50ml 
Συνοδεύει : Απολαύστε το παρέα με μανούρι ψητό, παραδοσιακές πίτες με κίτρινα τυριά, τηγανιές και φυσικά με πικάντικους κρεατικούς μεζέδες όπως απάκι και λουκάνικο, καθώς και με καλομαγειρεμένα ψητά με σάλτσες. 
Οινοποίηση : Ένα χαρακτηριστικό που κάνει το Δεκαράκι να είναι δικαιωματικά ο βασιλιάς στην παράδοση, είναι η διαδικασία απόσταξής του και ο αρωματικός του χαρακτήρας. Τα αρώματα από τα στέμφυλα του Μοσχάτου, της Μαλαγουζιάς και του Ροδίτη, αναδύονται μέσα από τη διαδικασία της πολλαπλής επαναπόσταξης η οποία απαιτεί χρόνο και πραγματοποιείται παραδοσιακά μέσα σε ελληνικούς, χειροποίητους, χάλκινους άμβυκες.

Η αδιαμφισβήτητη ποιότητα ενισχύεται από την πολλαπλή επαναπόσταξη, ενώ παράλληλα, η τέχνη στα «κοψίματα» -δηλαδή ποιό μέρος της καρδιάς του αποστάγματος απομονώνεται και επαναποστάζεται σε κάθε τμήμα της πολλαπλής επαναπόσταξης- τελειοποιεί το προϊόν και δημιουργεί ανώτερης ποιότητας αποστάγματα!

Τα μονοποικιλιακά αποστάγματα της οικογένειας Δεκαράκι, παράγονται χωρίς γλυκάνισο και με αλκοολικό βαθμό 40% Vol, κάνοντας έτσι και τα τρία μονοποικιλιακά αποστάγματα ξεχωριστά σε κάθε γουλιά. 
Παραγωγός : Αποσταγματοποιία Βασδαβάνου 
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
ΨΗΦΙΣΤΕ
Σύνολο Ψήφων: 0
 
Το καλάθι σας είναι άδειο

Πατήστε εδώ για να δείτε προσφορές & νέες αφίξεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις μοναδικές προσφορές μας.
Πατήστε εδώ για να δείτε το τελευταίο newsletter

Γράψτε το e-mail του φίλου σας για να δείτε το Wish List του
Πατήστε εδώ για να δείτε το δικό σας Wish List

 
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.

Πληροφορίες

Ρυθμίσεις

Απόρριψη

Αποδοχή

Αναγκαία-Λειτουργικότητας: Τα αναγκαία cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία της ιστοσελίδας μας επιτρέποντάς σας να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες της. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας.
Επιδόσεων: Τα cookies αυτά συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που ανώνυμα οι επισκέπτες χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα μας, για παράδειγμα, ποιές σελίδες έχουν τις πιο συχνές επισκέψεις.
Διαφήμισης: Αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται για την παροχή περιεχομένου, που ταιριάζει περισσότερο στα ενδιαφέροντά σας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την αποστολή στοχευμένης διαφήμισης/προσφορών ή την μέτρηση αποτελεσματικότητας μιας διαφημιστικής καμπάνιας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να καθορίσουμε ποια ηλεκτρονικά κανάλια marketing είναι πιο αποτελεσματικά.

Αποθήκευση