Ξέχασα το password
Εξέλιξη Παραγγελίας Περισσότερες Πληροφορίες
Εξέλιξη παραγγελίας
Συμπληρώστε τον κωδικό της παραγγελίας σας
Αναζήτηση
Πληροφορίες
Σύνδεση χρήστη
Εγγραφή χρήστη
Email
Κωδικός
Επιβεβαίωση
Όνομα
Επώνυμο
Εγγραφή
Υπενθύμιση κωδικού χρήστη
Αν θέλετε να αποσταλεί το password στο e-mail σας, καταχωρήστε το e-mail σας
Αποστολή
Λευκά κρασιά
Ερυθρά κρασιά
Ροζέ κρασιά
Orange wines
Γλυκά κρασιά
Ελλάδα
Sauternes
Παγκόσμιος αμπελώνας
Σαμπάνιες-Prosecco-D Asti
Ποτήρια-Ανοιχτήρια-Αξεσουάρ
Coravin
Ουίσκι
Κονιάκ - Brandy
Ρούμι
Vodka
Gin
Τεκίλα - Mezcal
Τσίπουρο
Μπύρες
Liquers (Λικέρ)
Cream Liquers
Σιρόπια
Λοιπά Οινοπνευματώδη
Μινιατούρες
Δώρα - Καλάθια
Λευκά κρασιά ανά ποικιλία
Ερυθρά κρασιά ανά ποικιλία
Vegan/Bio
Σετ Ποτών / Κρασιών
Magnum φιάλες
Τελευταία φιάλη 50%
0 αξιολογήσεις
Παράδοση σε 4-6 μέρες
ΚΡΑΣΙ OREMUS TOKAJ ASZU 5 PUTTONYOS 2016 TEMPOS VEGA SICILIA ΛΕΥΚΟ 500 ML
TEMPOS VEGA SICILIA
ΓΛΥΚΑ ΚΡΑΣΙΑ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑ
  • ΚΡΑΣΙ OREMUS TOKAJ ASZU 5 PUTTONYOS 2016 TEMPOS VEGA SICILIA ΛΕΥΚΟ 500 ML
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΗΝ WISHLIST
 79.36 € 
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Προστέθηκε
Συνέχεια στο καλάθι >
ΚΡΑΣΙ OREMUS TOKAJ ASZU 5 PUTTONYOS 2016 TEMPOS VEGA SICILIA ΛΕΥΚΟ 500 ML
(142011867)
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Τα Tokaji 5 Puttonyos (που τεχνικά πρέπει να έχουν σάκχαρα άνω των 120g/l) είναι πιθανότατα τα πιο κλασικά Tokaji – έχουν μια εξαιρετική ισορροπία μεταξύ της γλύκας του σταφυλιού και των ‘σκληρών’ χαρακτηριστικών του κρασιού και συγκεκριμένα μεταξύ της οξύτητας και των τανινών. Μπορεί να παλαιώσει για δεκαετίες και συνεπώς είναι υπέροχο κρασί γενεθλίων...

Το Oremus ήταν αρχικά αμπελοτόπι, ένα από τα πιο γνωστά της περιοχής του Tokaj. Αν και υπάρχουν αναφορές στο Oremus από τις αρχές του 16ου αιώνα, η πριγκιπική οικογένεια των Rakoczi το έκανε κορωνίδα της περιουσίας της το 1616. Αρκετούς αιώνες και αρκετά πολιτεύματα μετά, το 1993, η οικογένεια Alvarez αγοράζει το Oremus και δημιουργεί εκεί ένα πανέμορφο, καινούργιο οινοποιείο. Έτσι, ο Ισπανικός θρύλος συνάντησε το κρασί-θρύλο των Τσάρων. Εξάλλου, η υπομονή είναι ξεχωριστή ικανότητα, σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου μας. Oremus στα Λατινικά σημαίνει "ας προσευχηθούμε". Σίγουρα ο νονός είχε δοκιμάσει τα κρασιά αυτού του τόπου όταν του ήρθε η ιδέα... Tokaj είναι η περιοχή. Tokaji είναι τα κρασιά της. Furmint και Harslevelu είναι οι ποικιλίες της.

O τρύγος αρχίζει με την συλλογή άθικτων τσαμπιών που γίνονται ξηρό λευκό κρασί. Λίγα τσαμπιά αφήνονται στο αμπέλι για να προσβληθούν από Βοτρύτη (βλ. Sauternes) και να γίνουν σταφύλια Azsu. Μετά, αρχίζει η δεύτερη φάση του τρύγου. Tα Aszu μαζεύονται ρόγα - ρόγα σε δοχεία 25 κιλών, τα Puttonyos. Αυτά τα δοχεία αδειάζονται σε βαρέλια 136 λίτρων, τα gonci, που περιέχουν το ξηρό κρασί. Αν προστεθούν τρία δοχεία σ'ένα βαρέλι, έχουμε κρασί Aszu 3 Puttonyos με περίπου 60gr/lt σάκχαρα. Τα ανάλογα γίνονται για τα 4, 5, και 6 Puttonyos, όπου έχουμε αντίστοιχα 90, 120 και 150 gr/lt σακχάρων. Από 7 Puttonyos και πάνω έχουμε τα Aszu Eszencia, με 180+ gr/lt. To Eszencia είναι ο χυμός των Aszu που βγαίνει από την πίεση του ίδιου τους του βάρους καθώς αυτά στοιβάζονται. Με 600+ gr/lt (!!!) σάκχαρα και το πολύ 5% αλκοόλ, το Eszencia κερδίζει τον τίτλο του πιο ακριβού, αλλά και μακρόβιου, σιροπιού του κόσμου...

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : Κεχριμπαρένιο χρώμα. Θαυμάσια αρώματα μελιού και φρούτων. Η οξύτητα στον ουρανίσκο αποτελεί καλή ένδειξη του εξαιρετικού δυναμικού παλαίωσης. 
Τύπος κρασιού : Οίνος Γλυκύς Λευκός, Minosegi Bor Tokaji 
Γλυκύτητα : Γλυκό 
% αλκοόλ : 11.5 
Φύλαξη - Παλαίωση : Πίνεται από τώρα, αλλά μπορεί και να παλαιωθεί μέχρι και για 40 έτη αν αποθηκευτεί στις ιδανικές συνθήκες (12-14oC και 60% σχετική υγρασία). 
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : 10o
Ποικιλίες : Furmint, Harslevelu, Zeta, Sargauskotaly 
Αμπελώνες : Αμπελώνας 91 εκταρίων, με 5660 φυτά/εκτάριο, σε υψόμετρο 200 μέτρων. 
Οινοποίηση : Συγκομιδή με το χέρι, εκχύλιση για 12-24 ώρες, απαλή πίεση σταφυλιών, ζύμωση σε νέα Ουγγρικά δρύινα βαρέλια, μια αργή διεργασία που μπορεί να διαρκέσει και ένα μήνα. 2-3 χρόνια ωρίμασης σε δρύινα βαρέλια και άλλα 2-3 χρόνια παλαίωσης στη φιάλη, πριν βγουν στην αγορά 
Μέγεθος φιάλης : 750 ml 
Σοδειά : 2016 
Παραγωγός : Tempos Vega Sicilia 
Περιοχή : Tokaj, Ουγγαρία 
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
ΨΗΦΙΣΤΕ
Σύνολο Ψήφων: 0

Είδατε πρόσφατα

Το καλάθι σας είναι άδειο

 
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.

Πληροφορίες

Ρυθμίσεις

Απόρριψη

Αποδοχή

Αναγκαία-Λειτουργικότητας: Τα αναγκαία cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία της ιστοσελίδας μας επιτρέποντάς σας να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες της. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας.
Επιδόσεων: Τα cookies αυτά συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που ανώνυμα οι επισκέπτες χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα μας, για παράδειγμα, ποιές σελίδες έχουν τις πιο συχνές επισκέψεις.
Διαφήμισης: Αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται για την παροχή περιεχομένου, που ταιριάζει περισσότερο στα ενδιαφέροντά σας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την αποστολή στοχευμένης διαφήμισης/προσφορών ή την μέτρηση αποτελεσματικότητας μιας διαφημιστικής καμπάνιας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να καθορίσουμε ποια ηλεκτρονικά κανάλια marketing είναι πιο αποτελεσματικά.

Αποθήκευση