Ξέχασα το password
Εξέλιξη Παραγγελίας Περισσότερες Πληροφορίες
Εξέλιξη παραγγελίας
Συμπληρώστε τον κωδικό της παραγγελίας σας
Αναζήτηση
Πληροφορίες
Σύνδεση χρήστη
Εγγραφή χρήστη
Email
Κωδικός
Επιβεβαίωση
Όνομα
Επώνυμο
Εγγραφή
Υπενθύμιση κωδικού χρήστη
Αν θέλετε να αποσταλεί το password στο e-mail σας, καταχωρήστε το e-mail σας
Αποστολή
Λευκά κρασιά
Ερυθρά κρασιά
Μακεδονία
Πελοπόννησος
Λοιπές περιοχές Ελλάδας
Ιταλία
Γαλλία
Μπορντώ
Βουργουνδία
Παγκόσμιος αμπελώνας
Όλα τα ερυθρά κρασιά
Ροζέ κρασιά
Orange wines
Γλυκά κρασιά
Σαμπάνιες-Prosecco-D Asti
Ποτήρια-Ανοιχτήρια-Αξεσουάρ
Coravin
Ουίσκι
Κονιάκ - Brandy
Ρούμι
Vodka
Gin
Τεκίλα - Mezcal
Τσίπουρο
Μπύρες
Liquers (Λικέρ)
Cream Liquers
Σιρόπια
Λοιπά Οινοπνευματώδη
Μινιατούρες
Δώρα - Καλάθια
Λευκά κρασιά ανά ποικιλία
Ερυθρά κρασιά ανά ποικιλία
Vegan/Bio
Σετ Ποτών / Κρασιών
Magnum φιάλες
Τελευταία φιάλη 50%
0 αξιολογήσεις
Παράδοση σε 4-6 μέρες
Δωρεάν Παράδοση
ΚΡΑΣΙ ΜΕΓΑΣ ΟΙΝΟΣ ΚΤΗΜΑ ΣΚΟΥΡΑΣ 2020 ΕΡΥΘΡΟ JEROBOAM 3L
ΚΤΗΜΑ ΣΚΟΥΡΑΣ
ΕΡΥΘΡΑ ΚΡΑΣΙΑ-ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΝΕΜΕΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
  • ΚΡΑΣΙ ΜΕΓΑΣ ΟΙΝΟΣ ΚΤΗΜΑ ΣΚΟΥΡΑΣ 2020 ΕΡΥΘΡΟ JEROBOAM 3L
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΗΝ WISHLIST
 124.00 € 
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Προστέθηκε
Συνέχεια στο καλάθι >
ΚΡΑΣΙ ΜΕΓΑΣ ΟΙΝΟΣ ΚΤΗΜΑ ΣΚΟΥΡΑΣ 2020 ΕΡΥΘΡΟ JEROBOAM 3L
(142012350)
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Ένα ιστορικό κρασί για την περιοχή της Νεμέας, αφού ο Μέγας Οίνος ήταν η πρώτη προσπάθεια να δεθεί το Αγιωργήτικο με το Cabernet Sauvignon. Έτσι υπήρξε η πρώτη σούπερ-Νεμέα, μιας και τα αντίστοιχα κρασιά της Τοσκάνης έγιναν γνωστά σαν super-Tuscans, που κάθε χρόνο συναρπάζει με την σταθερότητά του και το γευστικό του βάθος.

Ζυμωμένο και εκχυλισμένο σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Πλήρη μηλογαλακτική ζύμωση σε βαρέλι και παλαιωση σε καινούργια γαλλικά bariques για 18 μήνες και 6 μήνες στη φιάλη.

Το χρώμα είναι πολύ βαθύ και έντονο πορφυρό. Η μύτη έχει βάθος, συμπύκνωση, πολυπλοκότητα αλλά και φινέτσα. Αρώματα ώριμου φρούτου όπως βατόμουρο και μαύρο φραμπουάζ μαζί με μπαχαρένιους χαρακτήρες, καπνό και νότες δέρματος συνθέτουν τη μύτη. Στο στόμα είναι μεταξένιο μα ρωμαλέο με ευγενικές τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα, προσφέροντας αρώματα ώριμων φρούτων, γαρίφαλου, μαύρου πιπεριού και ένα άγγιγμα βοτάνων. Η επίγευση έχει πολύ μεγάλη διάρκεια και τεράστια πολυπλοκότητα.

Σερβίρεται στους 18°C και συνοδεύει κόκκινα κρέατα, μαγειρευτά με έντονη γεύση.
Επιδέχεται παλαίωση 15-20 χρόνια από τον τρύγο.

Ο Γιώργος Σκούρας είναι γεμάτος πάθος για το Κρασί. Όμως, είναι ένας από τους σπάνιους ανθρώπους που μπορούν να στηρίξουν το πάθος τους με γνώση, αγάπη, υπομονή, επιμονή, ένστικτο. Μπορεί να μιλά ώρες για τα αμπέλια του, για τους συνεργάτες του, για τις ποικιλίες και τις περιοχές που θαυμάζει. Παράγει δυο κορυφαίες Νεμέες, ένα πρωτοποριακό Μοσχοφίλερο, ένα Chardonnay παγκόσμιας κλάσης, το πρώτο Viognier της Ελλάδας και τον Μέγα Οίνο, ένα κρασί-σταθμός για πολλούς οινόφιλους. Τα κρασιά Σκούρας είναι ικανά να χαρίσουν δυνατές συγκινήσεις και όλα φέρουν σαν γνώρισμα την υπογραφή του δημιουργού τους: ένταση, δυναμικότητα και πολυπλοκότητα που εκφράζονται πάντα με κομψότητα, χάρη και ευγένεια.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : Το χρώμα είναι πολύ βαθύ και έντονο πορφυρό. Η μύτη έχει βάθος, συμπύκνωση, πολυπλοκότητα αλλά και φινέτσα. Αρώματα ώριμου φρούτου όπως βατόμουρο και μαύρο φραμπουάζ μαζί με μπαχαρένιους χαρακτήρες, καπνό και νότες δέρματος συνθέτουν τη μύτη. Στο στόμα είναι μεταξένιο μα ρωμαλέο με ευγενικές τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα, προσφέροντας αρώματα ώριμων φρούτων, γαρίφαλου, μαύρου πιπεριού και ένα άγγιγμα βοτάνων. Η επίγευση έχει πολύ μεγάλη διάρκεια και τεράστια πολυπλοκότητα. 
Ποικιλίες : Αγιωργίτικο, Cabernet Sauvignon 
Γλυκύτητα : Ξηρός 
Τύπος κρασιού : Οίνος Ερυθρός
Τοπικός Οίνος Πελοποννήσου 
% αλκοόλ : 14% 
Συνοδεύει : Κόκκινα κρέατα, μαγειρευτά με έντονη γεύση 
Φύλαξη - Παλαίωση : Επιδέχεται παλαίωση 15-20 χρόνια από τον τρύγο 
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : 18°C 
Μέγεθος φιάλης : 3 L 
Σοδειά : 2020 
Παραγωγός : Κτήμα Σκούρα 
Περιοχή : Νεμέα, Πελοπόννησος 
Αμπελώνες : Αγιωργίτικο: Γυμνό Νεμέα σε ύψος 700 μ.
Cabernet Sauvignon: Ορεινή Κορινθία σε ύψος 700 μ. 
Οινοποίηση : Αλκοολική ζύμωση και εκχύλιση σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 23°C
Μεταζυμωτική εκχύλιση στους 20°C
Συνολικός χρόνος εκχύλισης: Αγιωργίτικο 25 μέρες, Cabernet Sauvignon 20 μέρες.
Πλήρης μηλογαλακτική ζύμωση σε βαρέλια. Ωρίμανση σε καινούρια γαλλικά βαρέλια για 18 μήνες, εκ των οποίων oι 4 sur lie.
Μετά την εμφιάλωση, παραμονή για 6 μήνες στο κελάρι του Kτήματος. 
Ετικέτα : Μέγας Οίνος 
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
ΨΗΦΙΣΤΕ
Σύνολο Ψήφων: 0

Είδατε πρόσφατα

Το καλάθι σας είναι άδειο

 
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.

Πληροφορίες

Ρυθμίσεις

Απόρριψη

Αποδοχή

Αναγκαία-Λειτουργικότητας: Τα αναγκαία cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία της ιστοσελίδας μας επιτρέποντάς σας να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες της. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας.
Επιδόσεων: Τα cookies αυτά συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που ανώνυμα οι επισκέπτες χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα μας, για παράδειγμα, ποιές σελίδες έχουν τις πιο συχνές επισκέψεις.
Διαφήμισης: Αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται για την παροχή περιεχομένου, που ταιριάζει περισσότερο στα ενδιαφέροντά σας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την αποστολή στοχευμένης διαφήμισης/προσφορών ή την μέτρηση αποτελεσματικότητας μιας διαφημιστικής καμπάνιας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να καθορίσουμε ποια ηλεκτρονικά κανάλια marketing είναι πιο αποτελεσματικά.

Αποθήκευση